Już 21 maja w Europie Centralnej wystartuje dwudniowy zlot food trucków. Podczas akcji będzie można spróbować m.in. molekularnych lodów, smażonych batonów, tybetańskich pierożków i wielu innych smakołyków.
Najpyszniejsze wydarzenie w Gliwicach wystartuje w sobotę o godz. 10:00. Będzie można tam spróbować burgerów, naturalnych hot-dogów, kołaczy, czy golonki po warszawsku.
Wśród food trucków, które staną przed Europą Centralną pojawi się też m.in. ?Burger na kółkach? ? gastronomiczny zwycięzca konkursu na najlepszego food trucka w stolicy, czy samochód ?Pan Baton?, w którym przygotowuje się smażone batony i lody molekularne. Nie zabraknie iście śląskich pomysłów na smakowity biznes. Będzie można spróbować m.in. specjałów świętochłowickiej ?Nutki Smaku? z obłędnymi zapiekankami i naturalnymi sokami.
Gastronomiczna przygoda z jedzeniem przygotowanym w specjalnie dostosowanych samochodach potrwa w najbliższą sobotę do godz. 21:00, a w niedzielę do godz. 20:00.