Jedzenie, piwo i muzyka – tak zapowiada się kolejny już w tym roku zlot food trucków na Placu Krakowskim. Warto się tam przejść, aby przejrzeć obwoźne menu, które zapowiada się obiecująco.
W dniach od 6 do 8 października w pobliżu Politechniki Śląskiej będzie można spróbować świetnego jedzenia. To doskonała okazja, aby wybrać się ze znajomymi lub rodziną i zakosztować smaków, jakie na co dzień dostępne są w zupełnie różnych miejscach województwa.
Wuszt po śląsku? Czemu nie! Kiełbasa robiona jest na 3 sposoby: biały, ciemny i o smaku śląskiego karminadla, z belgijskimi frytkami lub chrupiącą bagietką do wyboru. To tylko jedna z propozycji dostępnych w czasie tego swoistego festiwalu doznań smakowych.
[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] W ofercie gastronomicznej znajdą się kuchnie z całego świata – wśród nich włoska, tajska, teksykańsko-meksykańska, żydowska. [/perfectpullquote]Skosztować będzie można również burgerów, pieczonego kurczaka oraz tostów, a na deser zjeść owoce w czekoladzie. Mniejsze i większe pragnienie ugasi piwo rzemieślnicze, a na smakoszy kofeiny czekać będzie pyszna kawa. Łącznie w zlocie wezmą udział 24 foodtrucki.
To czwarta edycja tej imprezy w Gliwicach. Potrwa przez 3 dni – od piątku (15:00) do niedzieli (22:00). W ciągu tygodnia poprzedzającego wydarzenie organizator będzie prezentował kolejne punkty gastronomiczne, które pojawią się na Placu Krakowskim. Warto śledzić wydarzenie w serwisie facebook.com.
Szama na Placu
6-8 października (piątek od 15:00 – niedziela do 20:00)