Zrezygnowaliście z mięsa i/lub produktów pochodzenia zwierzęcego? A może planujecie wprowadzenie takiej zmiany w swoim życiu? Jeśli brakuje Wam inspiracji w kuchni, warto wpaść w niedzielę na gliwicki Rynek. Poznacie tam nowe przepisy, można też spróbować potraw.
„Roślinna niedziela na Rynku w Gliwicach” to okazja do wspólnego świętowania 17. Ogólnopolskiego Tygodnia Wege.
– Wejdźmy razem w najbardziej zielony tydzień roku — na Śląsku. Gdzie? Rynek w Gliwicach — podcienia przy Empiku. Kiedy? 21 maja 2023, w godzinach 13:00 – 15:00. Co? Degustacja roślinnych pyszności i rozmowy o wegańskim stylu życia i żywienia. Kto? Zapraszają: Viva! Akcja dla zwierząt — Śląsk, Komu Hummus?, GTW, Stacja Artystyczna Rynek – czytamy w opisie wydarzenia.
Przyjdź, spróbuj nowych, roślinnych smaków, odbierz wegańskie przepisy i pogadaj z praktykami. Może masz wątpliwości dotyczące roślinnej kuchni, których do tej pory nie udało Ci się z nikim skonfrontować?
– zapraszają organizatorzy.
Stanowiska organizatorów wydarzenia będą dostępne w godzinach 13:00 – 15:00. Przy okazji rozdawany będzie program 17. Ogólnopolskiego Tygodnia Wege. – Zaprosimy też na wyjątkowe wydarzenie z udziałem Pawła Ochmana — Weganona, w kolejną niedzielę (28.05.2023) w Parku Śląskim – zachęcają organizatorzy.
Więcej o 17. Ogólnopolskim Tygodniu Wege, który odbywa się w dniach 22-28 maja: www.tydzienwege.pl/plan-imprezy.
Wydarzenie w serwisie facebook.com znajduje się TU.
(żms)/mat. organizatorów
fot. mat. organizatorów, px